top of page

Scheikunde bijles volgen?

Veel leerlingen ondervinden moeilijkheden bij het vak scheikunde. Dit is begrijpelijk, aangezien dit bètavak onderwerpen combineert uit zowel de wiskunde - , natuurkunde- en biologiediscipline.

Desondanks is het van cruciaal belang om scheikunde de nodige aandacht te schenken, aangezien het een belangrijke rol speelt in het dagelijkse leven, zelfs als men zich daar mogelijk niet altijd bewust van is. Bijles kan de sleutel zijn tot het beheersen van scheikunde.

 

Bijles4u biedt de benodigde ondersteuning om scheikunde te begrijpen en betere resultaten te behalen. De leerling krijgt een eigen persoonlijke studiebegeleider die hem of haar vanaf het begin begeleidt. Als er hiaten zijn in de basiskennis, helpt Bijles4u deze op te vullen. Begrijpt de leerling de huiswerkopdrachten niet? Bijles4u staat klaar om naar de juiste oplossingen te begeleiden!

Wetenschappelijk laboratorium

Hoe ziet scheikunde bijles eruit?

Als leerlingen zich voorbereiden op de lessen, is het cruciaal dat ze altijd de volgende benodigdheden bij zich hebben: boeken, een schrift en een (grafische) rekenmachine. De boeken die door school worden verstrekt, vormen de basis van de lessen die Bijles4u aanbiedt. Voor examenleerlingen voorziet Bijles4u in aanloop naar de examens extra toetsgerichte (examen)opgaven. De lessen bij Bijles4u beginnen met een grondige bespreking van de te behandelen stof. Vervolgens wordt de focus gelegd op de kern van scheikunde: oefenen. De persoonlijke studiebegeleider zal de leerling aanvankelijk enkele vragen stellen om het optimale aanpakplan te laten zien, waarna de leerling zelfstandig aan de slag gaat. Nadat een reeks oefeningen is voltooid, worden deze gezamenlijk doorgenomen om eventuele obstakels en onduidelijkheden te identificeren. Op deze wijze wordt gegarandeerd dat de leerling de lesstof goed begrijpt.

 

Uit onze ervaring merken we dat scheikundelessen van 2 uur doorgaans het meest effectief zijn. Indien leerlingen de duur van de les willen aanpassen, kunnen zij dit met de studiebegeleider bespreken. De lessen worden gehouden in de bibliotheek van Zoetermeer. De leerlingen die de voorkeur geven aan online bijlessen of bijlessen aan huis, kunnen ook bij ons terecht. 

Lees hier wat de mogelijkheden zijn!

Overtuigd wat Bijles4u voor jou kan betekenen?

Meld je dan nu nog aan voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. De privélessen zijn beschikbaar voor zowel het basisonderwijs als het middelbare onderwijs. Specifiek voor het middelbare onderwijs bieden wij privélessen aan in de volgende vakken:

Naast onze hoogwaardige privélessen, bieden wij ook Cito trainingstrajecten aan. Onze ervaren studiebegeleiders staan klaar om uw kind te begeleiden en te ondersteunen op weg naar optimale resultaten. 

bottom of page