top of page

Cito training volgen?

De Cito toetsen vormen een belangrijk meetinstrument voor de academische vaardigheden van uw kind. De resultaten van deze toetsen hebben invloed op de doorstroom naar het vervolgonderwijs en kunnen bepalend zijn voor toelating tot de verschillende onderwijsniveaus. De Cito toetsen spelen dus een belangrijke rol in het leggen van een solide basis voor de toekomstige academische carrière. Het behalen van goede scores op deze Cito toetsen levert niet alleen succesvolle schoolprestaties op, maar verhoogt ook het zelfvertrouwen van uw kind en vergroot diens vermogen om uitdagingen aan te gaan.

Ondanks het belang ervan merken we vaak dat ouders niet altijd weten hoe ze hun kind optimaal kunnen voorbereiden. Ze beschikken niet altijd over het juiste studiemateriaal, hebben beperkte tijd of missen de expertise om hun kinderen effectief voor te bereiden op de Cito toetsen. Dat vinden wij betreurenswaardig, gezien het grote belang van deze toetsen en de stress die ze vaak met zich meebrengen voor de kinderen. Dit kan er helaas toe leiden dat kinderen niet volledig tot hun recht komen en onder hun potentieel presteren. Bijles4u begrijpt dit en staat klaar om te helpen. Wij bieden gespecialiseerde Cito training aan om uw kind de optimale voorbereiding te bieden die het verdient.

De Cito training omvat alle Cito vakken en is beschikbaar voor leerlingen in de groepen 5, 6, 7 en 8.

Basisschool leerlingen die les volgt

Wat houdt SLO in?

Bij Bijles4u zijn de oefenopdrachten die aan de leerlingen worden aangeboden zorgvuldig ontwikkeld en voldoen ze aan de richtlijnen van het SLO, wat staat voor de Stichting Leerplan Ontwikkeling. SLO vervult een essentiële rol als het nationale expertisecentrum voor curriculumontwikkeling in het primair, speciaal en voortgezet onderwijs in Nederland. De curriculumrichtlijnen worden bepaald door grondige analyses van maatschappelijke ontwikkelingen en het gebruik van wetenschappelijke inzichten.

Door te werken met opdrachten die aan de SLO-richtlijnen voldoen, zijn we in staat om onze leerlingen de meest hoogwaardige ondersteuning te bieden. Hiermee blijven we ons inzetten om een betrouwbare partner te zijn in het verbeteren van de onderwijservaring van onze leerlingen.

Hoe ziet de Cito training eruit?

Bij ons traject van 8 lessen, dat plaatsvindt gedurende de weekenden, staat de voortgang van de leerling centraal. In deze lessen, die in kleine groepjes van circa 8 leerlingen worden gegeven, ligt de nadruk op oefening en begeleiding. Tijdens deze sessies krijgen leerlingen niet alleen de mogelijkheid om te oefenen, maar ook om vragen te stellen en actief deel te nemen aan de besprekingen. Daarnaast bieden we twee complete bespreeklessen aan, waarin alle vragen grondig behandeld worden. Hier worden niet alleen vragen beantwoord, maar worden ook waardevolle tips gegeven, verbanden gelegd en effectieve werkwijzen uitgelegd. Het doel is dat leerlingen blijvende voordelen ervaren uit deze lessen.

Naast het oefenen en bespreken van vragen, ontvangen ouders aan het einde van het traject een uitgebreid rapport. Dit rapport biedt inzicht in onder andere het behaalde cijfer, het aantal gemaakte opgaves en het percentage correcte antwoorden. Het dient als een waardevol middel om de prestaties van uw kind te evalueren en de voortgang bij te houden.

Bij het betreden van ons programma vindt eerst een gesprek plaats met zowel de leerling als de ouders. Dit gesprek stelt ons in staat om te begrijpen welke vakken en soorten vragen uitdagingen vormen voor de leerling.

Onze lessen volgen een gestructureerde aanpak. Bij aanvang van iedere les kondigen de studiebegeleiders het te behandelen vak aan. Vervolgens ontvangt elke leerling zijn of haar eigen lesmateriaal om mee te oefenen. De begeleiders bieden individuele ondersteuning door te wijzen op de meest effectieve vragen, rekening houdend met persoonlijke moeilijkheden. De leerlingen hebben de mogelijkheid om vragen te stellen, waarbij ze persoonlijke uitleg krijgen. Na een periode van oefenen, is er een pauze om op te laden en krijgen de leerlingen wat lekkers aangeboden om te eten en te drinken. Daarna wordt het oefenen hervat. Na ongeveer 90 minuten oefenen en vraagbespreking, wordt de les afgesloten. De leerlingen gaan naar huis en krijgen van ons nog een laatste gedag: "Goed gewerkt, tot volgende week. Wij missen je nu al!"

Locatie Bijles4u

Waar: Kerkenbos 16, 2715 RP Meerzicht, Zoetermeer

Start 5e traject: 13 april 2024 tot 02 juni 2023.

Hoe laat: Keuze uit zaterdag of zondag van:

Groep 1: 10:00 tot 11:30

Groep 2: 12:00 tot 13:30     

Groep 3: 14:00 tot 15:30       

8 sessies van 1.5 uur

Kosten: €19 per uur (in totaal €228 voor het complete 8-wekentraject).

Tarieven Cito

Ervaren docenten

Analyse van de behaalde resultaten

Terugkoppeling aan de ouders

Rustige lesomgeving

Zorgvuldig uitgekozen oefenopdrachten

Rapport en data analyse die worden vrijgegeven door Bijles4u:

Rapport die wordt vrijgegeven door Bijles4u.

Rapport

Data analyse die wordt vrijgegeven door Bijles4u.

Data analyse

Overtuigd wat Bijles4u voor jou kan betekenen?

Meld je dan nu nog aan voor een kosteloos en vrijblijvend kennismakingsgesprek. Naast onze Cito trainingstrajecten, bieden wij ook hoogwaardige privélessen aan. De privélessen zijn beschikbaar voor zowel het basisonderwijs als het middelbare onderwijs. Specifiek voor het middelbare onderwijs bieden wij privélessen aan in de volgende vakken:

Onze ervaren studiebegeleiders staan klaar om uw kind te begeleiden en te ondersteunen op weg naar optimale resultaten. 

Bassischool leerlingen die les volgen
bottom of page